Les escoles Turó i Aura només rebran fons públics a primària

Els centres escolars el Turó i l'Aura deixaran de tenir suport econòmic de la Generalitat el curs vinent. Serà així perquè el Departament d'Educació ha anunciat que no renovarà els concerts educatius de les escoles que segreguen per gèneres. Continuaran rebent diners per l'etapa de primària per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Les escoles que separen els alumnes per sexes ja no estaran finançades amb fons públics. La Generalitat deixarà sense efecte el concert educatiu per aquestes escoles concertades el curs vinent, el 2022-2023. La decisió afectarà a les etapes d'infantil, secundària i postobligatòria. Se'n veuran perjudicats onze centres educatius, entre els quals el Turó, a Constantí, i l'Aura, entre la Canonja i Reus. Les dues escoles religioses ja no rebran el suport econòmic per les etapes d'infantil, ESO i batxillerat, però sí que continuaran rebent fons públics per finançar les classes de primària. És així perquè, en aquest cas, la Generalitat va haver de renovar el concert per ordre del TSJC i s'haurà de mantenir fins al curs 2025-2026.

Segons una publicació d'ElCritic.cat, l'aportació de fons públics a les dues escoles del Tarragonès vinculades a l'Opus Dei va superar els 47 milions d'euros entre el 2001 i el 2017. El Turó va rebre 21,1 milions d'euros del Departament d'Educació en aquests 17 anys i l'Aura, 26,3 milions.