Madrid tampoc veu clara la MAT

Una representació d’alcaldes i presidents de consells comarcals del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre afectats pel projecte de la nova línia de molt alta tensió (MAT) entre Aragó i Barcelona, s’han reunit amb el subdelegat del govern a Tarragona,

Joan Sabaté, per entregar-li els informes tècnics i mediambientals que demostren que aquesta instal·lació està sobredimensionada i que no té cap mena de sentit. Tot i que el territori ja ha presentat diverses al·legacions per aturar la línia, també han demanat al subdelegat poder-se reunir amb el ministeri de Transició Ecològica o Energia per demanar-los personalment que frenin la proposta.

De fet, la vicepresidenta tercera del govern espanyol, Teresa Ribera, ha reconegut que la infraestructura no té proporció i que costa d’entendre la lògica ambiental que pot tenir un projecte d’aquestes característiques. Unes declaracions que van amb la línia dels informes elaborats des del territori. Tot i aquestes paraules els alcaldes es mostren prudents, però amb l’esperança que no tiri endavant.

MAT

La línia de molt alta tensió està pensada per donar sortida a unes instal·lacions d’energies renovables a l’Aragó, però realment podria transportar l’energia produïda per 10 centrals nuclears.

A la demarcació de Tarragona afectaria 180 quilòmetres, per això, 38 municipis, 7 consells comarcals i la Diputació de Tarragona han presentat al·legacions en contra del projecte.