Tornen els castells

La primera actuació castellera, amb tres castells i un pilar, podria arribar ben aviat després de l'aprovació del PROCICAT, aquest dimartss, en el marc del Pla Sectorial de Represa de la cultura popular, d'un annex específic que permet dur a terme castells de fins a 160 persones.

Els castellers hauran de presentar un certificat de vacunació completa o una PCR negativa feta com a màxim 48 hores abans. Només es faran tests d'antígens als menors de 12 anys.

Durant tota l'actuació els castellers hauran de dur mascareta i no es permetrà la interacció entre membres de diferents colles ni entre aquests i el públic assistent, que haurà de presenciar l'actuació en un espai clarament separat i perimetrat i complint l'aforament  vigent en cada moment per a la resta d’espectacles culturals. Per últim, els diferents intents de castells no podran tenir una durada superior als 15 minuts.

castells 14 setembre

Des de la Coordinadora de Colles Castelleres valoren molt positivament aquest primer pas important en el retorn a l'activitat castellera i manifesten que és el resultat de la tasca feta durant els darrers mesos. Afirmen que continuen treballant amb la direcció de cultura popular per consensuar els passos a donar a partir d'ara.

Unes propostes de futur que es debatran aquest dimecres a Valls en la reunió organitzada per la Coordinadora i a la que estan convocats els presidents i caps de colla de totes les colles castelleres que la conformen.