Els municipis de costa signen un manifest per un litoral sostenible

16 localitats de la costa central i tarragonina, sota el paraigua de la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible, apunta en la mateixa direcció i mitjançant un manifest signat per tots els regidors i regidores de platges: la costa és l'espai bàsic de l'economia i natura locals.

Per això reivindiquen la renaturalització de les platges, la creació d'una unitat de gestió compartida i la conscienciació dels sectors econòmics i socials davant les noves necessitats mediambientals. Molts dels municipis ja treballen individualment en la mateixa línia, però a través de la Taula pretenen disposar d'una força i credibilitat major per preservar l'espai i potenciar els seus usos sostenibles. En aquesta línia apunten des de Salou, Vila-seca, Tarragona Torredembarra i Altafulla.

L'origen de la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible sorgeix el febrer del 2020 amb el Pacte de Comarruga i just després del temporal Glòria: desastres naturals cada cop més recurrents i que obliguen els consistoris a actuar d'urgència, aïlladament, per recuperar les platges.

platges 14 setembre

De Sitges a Vandellòs, més de 100 quilòmetres de dalt a baix on es reclamen el suport de les administracions majors, com per exemple la Diputació per dur a terme una estratègia que, en qualsevol cas, no té per què jugar en contra dels interessos turístics de la zona.

Revisar el sistema de neteja de la sorra, acordar la gestió del creixement del nivell del mar i afrontar l'erosió del litoral són altres aspectes que demanen consensuar per garantir el futur d'un dels grans actius econòmics i naturals del Camp de Tarragona.

Més en aquesta secció: « Treva vírica Tornen els castells »