Els transportistes porten als tribunals la prohibició de circular per l'AP7 els diumenges

Les organitzacions catalanes de transport de mercaderies per carretera presentaran un recurs als tribunals contra la prohibició de circulació dels camions per l’AP-7 decretada per la Generalitat. És la resposta immediata dels transportistes a una de les principals solucions proposades per Trànsit per minimitzar l’impacte quilomètric de les retencions del cap de setmana en l’operació retorn a l’AP-7 després de l’alliberament dels peatges.

Entre les mesures per alleugerir la problemàtica, el Servei Català de Trànsit prohibeix la circulació de camions de més de 7,5 tones per l’AP-7 entre les cinc de la tarda i les deu de la nit tots els diumenges de setembre. Una mesura que ha indignat el sector.

Els transportistes adverteixen que el nombre de camions en relació al volum total circulatori que va provocar les retencions el passat diumenge era ínfim.

Sostenen que la problemàtica s’hagués pogut evitar aixecant totes les barreres dels peatges, que només es van obrir parcialment. També habilitant carrils addicionals, com ja es feia abans de la pandèmia.

A les portes d’un cap de setmana en què es calcula una mobilització de 265.000 vehicles durant la operació tornada de diumenge, Trànsit aquest cop ja preveu augmentar el cabal amb carrils addicionals. També admet que les estructures dels peatges formen colls d’ampolla que aguditzen el problema. Per això ha instat a les empreses concessionàries de les vies que accelerin les tasques de desmantellament dels peatges.

Més en aquesta secció: « Menys restriccions Perill a l'alça »