Els metges demanen col·laboració amb la justícia per evitar ingerències

La realitat que viuen els metges a primera línia difereix enormement de la que viu gran part de la població. És per això que el món sanitari avala el criteri de la Generalitat a l'hora de voler instaurar un toc de queda més sever.

Des del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona consideren que l'acabament del confinament nocturn aquest divendres podria donar peu a una nova onada coincidint amb la reincorporació laboral i la tornada a l'activitat del sector educatiu.

El Col·legi denuncia que l'atenció primària està col·lapsada i que les plantilles són insuficients. A més, també manifesten que hi ha un augment de problemes de salut mental entre els joves, un col·lectiu que està a l'ull de l'huracà i al qual sembla molt difícil conscienciar.

metges1

Cooperació entre justícia i sanitat

Els metges també expliquen que per evitar que es repeteixi el que consideren com una ingerència de la justícia en el món sanitari, s'hauria de potenciar l'entesa entre els dos àmbits. En aquest sentit, des del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona s'ofereix diàleg als jutges per configurar conjuntament un marc legal per a situacions com aquesta.