3 de cada 4 crítics no s'han vacunat

Més d'un 70% dels malalts d'aquesta cinquena onada que entren a l'UCI no havien rebut cap dosi de la vacuna. A més, la majoria d'aquests podrien haver estat inoculats, ja que formaven part de segments vacunables. Així ho ha donat a conèixer el Departament de Salut, que situa al 12% el nombre de crítics amb la primera dosi i al 15% els que tenien immunitat total.

Pel que fa al perfil d'aquests malalts d'UCI, se subratlla que durant els últims mesos hi ha hagut un 25% més de crítics menors de 40 anys i l'edat mitjana ha baixat dels 61 als 52. Tot i això, les persones que moren per Covid solen rondar els 80 anys i les defuncions per sota dels 50 són una minoria.

11212112

 Salut preveu que el nombre d'ingressats a l'UCI pugui seguir pujant durant les dues setmanes vinents. Finalment, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha descartat administrar terceres dosis a col·lectius com la gent gran fins que no es vacuni el gruix dels joves. I és que les persones de 20 a 29 anys són el principal focus de propagació, però una majoria ja té immunitat parcial.