El turisme espanyol salva el mes de juliol a la Costa Daurada

A punt d'acabar aquest mes de juliol la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona fa un balanç positiu d'aquestes setmanes, tot i que confiaven en un juliol millor en què tots els mercats internacionals funcionessin. Enguany es troba a faltar el turisme britànic, el rus i l'irlandès.

En el seu lloc ha incrementat el turista espanyol que cobreix les mancances de la resta. Aquest mes de juliol hi ha hagut entre el 50 i el 60% de l'ocupació total, la meitat de turisme nacional. Un increment respecte a les mateixes dates del 2020, quan la xifra era d'un 30%.

turisme

A banda del turista nacional, el francès també està ajudant a salvar la temporada, a hores d'ara és el mercat internacional més important de la Costa Daurada. El sector del càmping és dels que més reforçats han sortit gràcies al turista nacional i al belga. En canvi, d'altra banda, l'hoteleria turística i vacacional és la que més està patint, ja que el seu principal mercat és l'anglès.

Des de la Federació tenen esperança cara el mes vinent, que s'espera que a meitat de mes, els turoperadors tornin a volar a l'aeroport de Reus. S'espera aleshores el mercat britànic.

Tot i això, s'haurà d'esperar, ja que el turisme que predomina aquest estiu és el d'última hora per les diferents restriccions que pot marcar cada país.