Descarten que l'incendi de la Conca i l'Anoia fos intencionat

Santa Coloma de Queralt ha tornat a la normalitat després de l'incendi que ha cremat durant els últims tres dies. Els Agents Rurals descarten intencionalitat en l'origen de les flames i apunten a l'accident mecànic d'algun cotxe o tractor com a causant.

D'altra banda, els Bombers abandonaran el centre de comandament instal·lat al municipi aquest dimarts, però mantindran un punt de control a l'Anoia, a prop de Bellprat. 26 dotacions encara duen a terme tasques de supervisió i refredament. La previsió és que el repunt de les temperatures pugui ocasionar alguna petita revifada durant els pròxims dies.

Bombers1

El foc deixa una quarantena d'hectàrees cremades a Santa Coloma i 1.700 en total. Es tracta sobretot camps de conreu, la majoria dels quals estaven assegurats. L'Ajuntament, però,  no dubtarà en dedicar els recursos que pugui a la recuperació dels pagesos. El consistori també se solidaritza amb els municipis propers més afectats, com Bellprat o Sant Martí de Tous.

El sentiment predominant a Santa Coloma és el de la impotència per no haver pogut evitar la catàstrofe. A més de la ràbia, la població de la vila conquenca encara té la por al cos.

Incendi1

El foc de la Conca de Barberà i l'Anoia és el primer gran incendi de l'estiu. Els Bombers i el Govern alerten que la temporada de risc tot just ha fet que començar i que les altes temperatures mantindran en alerta els cossos d'extinció fins ben entrat el setembre.

Des de la Generalitat també es fa una crida a posar fi a les conductes de risc i al turisme incendiari, és a dir, visitar les zones cremades.