Òscar Sánchez, president del Consell Comarcal del Tarragonès gràcies al pacte amb Junts

Sense sorpreses perquè la votació que situa Òscar Sánchez com a màxim responsable del Consell Comarcal del Tarragonès fins al 2023 dona continuïtat a l'acord entre socialistes i Junts per repartir-se la presidència cada dos anys, deixant fora del control de l'ens a Esquerra Republicana. Així, Sánchez agafa el testimoni del president sortint, Joan Martí Pla, després que el ple acceptés la seva renúncia. 

Va comptar amb el suport del seu propi grup i també del de Junts i En Comú Guanyem ,els tres socis de govern actuals. El també batlle constantinenc estén la mà a la resta d'agrupacions polítiques i demana anar més enllà dels desitjos personals per garantir la solidesa i l'estabilitat de la gestió en una època difícil pel context de crisi.

SANCHEZ 27 JULIOL

Sánchez va sumar 18 vots favorables i l'altra opció, la regidora de Torredembarra, Núria Batet, cinc. La representant d'Esquerra considera que la candidatura guanyadora actua en contra del que va votar la ciutadania durant les eleccions municipals del 2019 i critica Junts per impossibilitar que la presidència del Consell Comarcal del Tarragonès acabi en mans independentistes.

L'alternativa de Batet apuntava cap Junts, però també cap a la Cup-Amunt i En Comú Guanyem a la recerca d'un govern republicà que no serà possible. La sessió es va iniciar amb la presa de possessió de la cupaire Eva Miguel, que substitueix el fins ara conseller Oriol Olivé, que va presentar la seva renúncia setmanes enrere.