Les arts escèniques arriben al monestir de Santes Creus

Durant la tarda de diumenge, les pedres històriques del monestir de Santes Creus van compartir protagonisme amb l’art modern. S’hi va estrenar l’espectacle visual i escènic Merdènesis. Ës la proposta amb què han treballat durant deu dies els onze participants d’una nova edició de l’Atelier della Luna que, dos anys després, ha tornat al monestir cistercenc.

En aquesta edició l’artista convidat sobre qui ha girat el taller ha estat Marcel·lí Antúnez. Fundador de la Fura dels Baus, ha destacat per les seves instal·lacions interactives i performances mecanotròniques.

Sota la seva tutela i inspiració els alumnes han dissenyat una proposta interdisciplinar que ha transformat part del monestir, convertit en l’escenari de l’espectacle amb l’emprenta de la Fura dels Baus.

Segons els seus creadors, Merdénesis pretén ser un viatge per un camí de budells que converteix el públic en artistes immortals a la recerca de l’Edén. Fa vuit anys que l’Atelier della Luna va iniciar aquesta aventura a Santes Creus. Des de llavors cada estiu, excepte els dos últims, el monestir de la ruta del Cister ha servit d’espai inspirador per a artistes.