L'Estat descarta paralitzar les obres del tercer fil

Dilluns la ministra de Transports, Raquel Sánchez, justificava la licitació aquesta mateixa setmana de l'estudi d'alternatives al transport ferroviari al Camp de Tarragona. És a dir, que l'Estat començarà a estudiar quines alternatives hi ha per a desviar les mercaderies de la línia de la costa i fer-les passar per l'interior. Un estudi pressupostat en 200.000 euros que ja estaven inclosos en els pressupostos generals de l'estat d'aquest 2021.

L'anunci ha estat rebut amb satisfacció per la plataforma Mercaderies per l'Interior, tot i considerar la partida pressupostada com a insuficient. Demanen que s'accelerin els tràmits perquè aquestes alternatives estiguin damunt de la taula com més aviat millor i tornen a reclamar que es paralitzin les obres del tercer fil.

Una reclamació de paralització de les obres del tercer fil que també s'incloïa en el manifest signat per diferents alcaldes de municipis afectats pel pas de mercaderies pels seus nuclis urbans. Tot i això, des del govern central es recorda que el termini de redacció del nou estudi és de dos anys, el que farà que la seva finalització coincideixi en el temps amb la posada en servei del tercer fil. També que el període per a poder dur a terme les obres del futur traçat per l'interior es pugui allargar més d'una dècada. Per tot això, descarten la paralització d'una infraestructura necessària per al Port i la indústria del territori.

Amb l'entrada en funcionament del tercer fil, l'any 2023, es preveu un augment de fins a vuit vegades dels trens de mercaderies que travessen actualment la línia de la costa, uns 15.000 a l'any, el 13% dels quals transportaran mercaderies perilloses.