Crida a les infermeres per garantir el bon ritme de vacunació

En plena cinquena onada i coincidint amb les vacances de part del personal sanitari, Salut obre de nou la borsa perquè infermeres en actiu o jubilades es puguin apuntar per formar part de la campanya de vacunació. L’objectiu és garantir el bon ritme d’inoculacions que hi ha des de fa setmanes. La situació actual, amb un sistema de salut tensat, fa preveure una davallada de professionals i alentir l’administració de vacunes.

De fet, el Col·legi Oficial d’Infermeres de Tarragona considera que la pressió assistencial actual és insostenible i alerten que falten professionals per cobrir les necessitats òptimes i segures dels pacients.

I és que en altres contextos, a l’estiu, algunes unitats es podien tancar, cosa que permetia cobrir torns de vacances, un fet que ara no es pot donar. Denuncien una vegada més que la ràtio d’infermeres per habitant a casa nostra és massa baixa i que fan falta unes 23.000 professionals arreu de Catalunya.

Des del col·lectiu fan una crida a la responsabilitat a tota la població, sobretot perquè compleixin amb les quarantenes i aïllaments si són positius o han estat contactes estrets.