Platges obertes per a la revetlla de Sant Joan

L’estiu passat, Tarragona va optar per tancar l’accés a les platges durant la nit de Sant Joan. És una mesura extrema, per combatre el contagi de la Covid evitant aglomeracions, que també podria repetir-se enguany. De fet, és una de les principals recomanacions que ha incorporat el Procicat al llistat de mesures previstes per aquesta celebració. El consistori tarragoní l’està estudiant, però de moment deixarà passar els dies abans de prendre una determinació.

A diferència del consistori tarragoní, la resta de municipis de costa de la comarca del Tarragonès obviaran la recomanació del Procicat. En general preveuen mantenir les platges obertes. Això sí, demanen civisme a la ciutadania i recorden que hi ha condicionants que s’hauran de respectar.

Els municipis qüestionen la viabilitat de fer efectiu el tancament dels espais naturals. Per això, i tenint en compte l’evolució de la pandèmia, localitats com Torredembarra també apostaran per un major control però sense tancar accessos.

La posició dels municipis del Baix Gaià és la mateixa que pren la capital de la Costa Daurada. A Salou,l’accés de les platges serà lliure, però amb condicions. El consistori treballa ara en el protocol.

La platja de La Pineda també estarà oberta. Vila-seca encara ha d’acabar de definir el protocol per a la nit de Sant Joan, tot i que la idea inicial és repetir el dispositiu de l’any passat, amb accés lliure a l’espai.