Comença la selectivitat amb polèmica per la llengua

 

Els estudiants catalans han començat la selectivitat amb la prova de Llengua Castellana. Al Campus Catalunya de la URV, el punt d'examinació més gran de la demarcació, n'han estat 400. Uns dels protagonistes de la primera jornada de les PAU han estat cartells a les portes de les aules per recordar als alumnes que poden demanar la prova en les llengües cooficials.

Es tracta de l'única diferència respecte als anys anteriors i és fruit de l'ordre cautelar del TSJC amb relació la denúncia de l'Asamblea por una Escuela Bilingue en Catalunya. El Tribunal Superior va dictaminar que les proves no es podien repartir per defecte només en català. Això obligava a entregar tres còpies dels exàmens a cada alumne, una en català, una en castellà i una altra en aranès. A la pràctica, pocs canvis.

cartell sele

Les mesures sanitàries també han marcat les PAU d'enguany. Tal com va passar en l'edició anterior, s'ha limitat l'aforament de les aules, que ha oscil·lat entre els 10 i els 25 alumnes. S'han obert nous punts d'examinació com el del Complex Educatiu o l'institut Jaume Huguet de Valls. En total, més del triple d'aules a la demarcació respecte als anys prepandèmics.

CONTINGUT DE LES PROVES

sele2

Pel que fa al contingut del test de Castellà, molts estudiants l'han trobat fàcil en comparació als simulacres que havien fet. "Nada" de Carmen Laforet i la dramatúrgia de Valle-Inclán "Luces de bohemia" han estat les obres que han posat a prova els examinats. A més, tampoc hi han faltat les tradicionals preguntes sobre figures retòriques o sinònims.

La selectivitat acaba divendres. Dimecres és el torn de la prova de Llengua Catalana i dijous el d'Història. El quart dia, afegit per poder espaiar les proves, serà per a optatives com Grec o Química.