80.000 treballadors afectats per ERTO al Camp de Tarragona

Més d'11.000 Expedients de Regulació d'Ocupació Temporal al Camp de Tarragona i prop de 80.000 treballadors afectats. Són dades de l'Informe de Conjuntura Econòmica de la demarcació durant el primer trimestre, que elabora la Càtedra d'Innovació de la URV.

La Conca de Barberà i el Tarragonès han estat les comarques on els ERTO han patit una incidència superior.

MILLOREN ELS INDICADORS INTERANUALS

L'informe també apunta que els indicadors d'activitat econòmica comencen a recuperar-se. Els casos més rellevants, l'augment de les altes a la Seguretat Social i de les exportacions. La cara negativa, superior al 15%, el més alt de Catalunya, i la forta caiguda de les importacions.

INDICADORS1

El sector que més impuls dona a l'economia ja no és el de l'agricultura, tal com passava durant els mesos més durs de la pandèmia. La indústria és el que més ha crescut en termes de producció i productivitat. 

Tot i això, la construcció és l'àmbit que ha generat major ocupació al territori. Això explica l'augment dels contractes per obra i servei. Una tendència que no comparteixen les altres tipologies contractuals.

obres

PUJA l'IPC

Un dels indicadors que ha sorprès els experts és el de la variació dels preus de consum. L'IPC s'havia mantingut a la baixa durant tot el 2020 i els dos primers mesos d'aquest any. Ara bé, al mes de març ha pujat significativament; a la demarcació ho ha fet per sobre de la mitjana catalana. Això s'explica per la dependència del transport privat a la zona i per la pujada del preu dels productes energètics.