Més aforament cultural, comerç i universitat des del 24 de maig

pantalla24maig

Els actes culturals passaran del 50 al 70% de l'aforament a partir del dilluns 24 de maig. També podran ampliar l'ocupació de l'espai les activitats comercials que passaran del 30 al 50% i les universitats recuperen la presencialitat en tots els cursos amb també el 50% de l'aforament.

A més, en actes culturals, esportius i religiosos també augmenta el nombre màxim de persones, que passa de 500 a 1.000 als interiors i de 1.000 a 3.000 en exteriors o interiors amb ventilació forçada. 

Una altra de les mesures va enfocada a bars i restaurants que podran començar a servir esmorzars a partir de les 6 hores. És una hora i mitja més que fins ara, quan tenen l'hora d'obertura a les 7.30 hores.

Des de la Generalitat ja es parla de canvi de paradigma i asseguren que la situació de la pandèmia està controlada, que ara mateix és molt difícil una situació de rebrot. Tot i aquest escenari, Salut recorda que cal seguir extremant totes les mesures perquè encara no s'ha assolit la immunitat de grup i que el virus encarà està entre nosaltres.