La prova pilot per als assajos castellers, encara sense data

Encara caldrà esperar algunes setmanes, o fins i tot alguns mesos, per fer realitat la prova pilot que ha de permetre obrir la porta a un retorn del món casteller als assajos. Així ho ha confirmat la Coordinadora de Colles Castelleres, refredant l'anunci del govern català el passat 11 de març.

El protocol que ha de regir aquesta prova, en la qual podrien participar fins a 450 castellers de diferents colles, encara s'està redactant per part de totes les parts implicades, Coordinadora, URV, l'institut epidemiològic ISGlobal i la pròpia Generalitat, abans que aquest passi a mans del PROCICAT, que tindrà la darrera paraula per a la seva autorització.

Des de l'ens que agrupa totes les colles del món casteller es mostren confiats que l'estudi pugui tirar endavant i també convençuts de la predisposició de les colles a participar-hi, però remarquen que queda molta feina per fer.

CONVENI AMB REPSOL I NOVA WEB

Una Coordinadora de Colles que aquest dimecres ha escenificat la renovació de l'acord de patrocini anual amb Repsol, que arriba aquest 2021 a la seva desena edició. Suposa l'aportació per part de Repsol de 10.000 euros que aniran destinats a l'organització de les diverses jornades formatives del món casteller que s'organitzen anualment amb totes les colles.

Un conveni que enguany també engloba una aportació per a la renovació de la pàgina web de la Coordinadora, que fa un salt endavant molt importat. El nou espai web continuarà comptant amb la informació detallada de totes les colles, l'agenda d'actuacions o la bases de dades del món casteller, a més d'un espai important destinat a aquelles persones interessades a apropar-se o conèixer més del món casteller.