Argimon adverteix: "Anem a un ritme que no el podrem sostenir"

Després de sis dies festius amb menys proves, aquest dimarts ja s'ha registrat un augment dels contagis d'un 16% en comparació amb el dilluns de la setmana passada. Salut adverteix que les conseqüències de la Setmana Santa arribaran amb uns dies de retard, però la fotografia no és bona.

La situació serà insostenible

Amb una major interacció social és d'esperar un augment dels casos positius que es confirmaran en les pròximes jornades ara que la ciutadania tornarà a acudir als centres sanitaris. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, alerta que la situació a l'UCI no era bona abans de Setmana Santa i ara pot complicar-se encara més. 

Aquest dimecres es debatrà si s'endureixen les mesures per contenir la quarta onada i fer un pas enrere respecte a la relaxació d'aquestes darreres setmanes. L'augment de casos a l'UCI podria justificar noves restriccions. 

Al Camp de Tarragona, respecte a fa una setmana, les persones ateses a les UCI no ha augmentat, però sí els pacients amb Covid que han ingressat als hospitals. Són 12 més que ara fa una setmana. Salut no parla encara de quarta onada, però sí que insinua que hi ha hagut moviment de persones positives amb símptomes lleus que no s'han fet cap prova i possiblement això farà pujar els contagis.

Salut impulsarà una nova estratègia de proves massives

Aquest dimecres comença el cribratge a les universitats i als clubs esportius. Mentrestant, Salut ha explicat que treballa en una nova estratègia de proves massives a la ciutadania. El secretari de Salut Pública no ha volgut avançar més detalls de com es podria fer. 

Pel que fa a la campanya de vacunacions, les previsions és que aquesta setmana s'hagi inoculat la primera dosi a les persones majors de 80 anys i ja es començarà a citar la franja de 70 a 79 anys. Salut també remarca que la vacuna està fent baixar els casos positius,  disminueixen els símptomes i també es redueixen els ingressos entre les persones que han rebut el vaccí. 

Canvia't al 39 a la TDT