L'evolució de la campanya de vacunes des de l'inici

 

La campanya de vacunació es comença accelerar. Aquest dimecres es van administrar més de 6.000 dosis al Camp de Tarragona i és el record en un sol dia. Un 13% de la població ha rebut la primera dosi i un 5,5% la segona. El més esperançador és que aquesta tendència a l'alça ha d'anar a més en les pròximes setmanes quan arribaran quantitats més importants de vacunes a Catalunya.

Per exemple, aquest dijous arriben a l'Estat més d'un milió de dosi d'AstraZeneca i en unes setmanes ha d'entrar en joc les de Janssen d'una sola dosi. Tot plegat, ha de fer créixer la corba que ja apunta cap amunt. 

L'abril comença amb la promesa de més dosis i l'esperada vacunació massiva

Gràfic vacuna web

El mes de març acaba marcant el pic més alt de vacunes administrades en una setmana i això que només s'hi sumen tres jornades. El segon gran pic és al febrer i coincideix amb la campanya de vacunació dels col·lectius essencials a partir del dia 10. Gairebé un mes després, el dia 15, es registra una clara davallada a causa de l'aturada temporal de l'administració de la vacuna d'AstraZeneca

Les dues corbes també ens mostren de forma visual la immunitat a les residències i al personal sanitari. Durant les primeres setmanes de gener es van administrar més de 16.000 primeres dosis i, tres setmanes després, ho veiem al gràfic en color taronja, es tornava a vacunar a les mateixes persones amb la segona dosi dibuixant una corba pràcticament calcada.