La majoria de visitants de la Costa Daurada no es mouen del lloc on pernocten

La pandèmia va provocar que els turistes de la Costa Daurada apostessin per visitar municipis de la mateixa destinació. Això va afavorir poblacions com Altafulla i Torredembarra. En canvi Barcelona, que és un destí força comú, gairebé no va rebre visitants dels turistes que han pernoctat a casa nostra. Així ho apunta una enquesta feta per l’Eurecat.

Aquest fet s’ha donat perquè el principal mercat que va pernoctar en hotels o càmpings el passat estiu provenia de Catalunya i en concret de la demarcació de Barcelona. Per contra el mercat internacional va caure en picat a causa de les restriccions. Els francesos van ser els més fidels, però mercats com el britànic o l’irlandès gairebé inexistents, afectant destinacions importants com Salou o La Pineda.

Per contra, poblacions de l’interior es van veure beneficiades de l’augment del visitant domèstic, sobretot les cases rurals que van ser dels establiments més preferits. A les zones de costa els càmpings van triomfar en detriment dels hotels.

Aquest canvi en la mobilitat va provocar que la mitjana de les pernoctacions sigues inferior a un altre any, com també ho va fer la despesa mitjana per persona que va ser de 200 euros, 80 menys que l’any anterior.

La dada més positiva és que gairebé el 100% dels turistes recomanaran la Costa Daurada i que més del 95% voldrà repetir el seu viatge.