La Diputació augmenta en 30 milions el pressupost

El ple de la Diputació de Tarragona aprovarà aquest divendres, previsiblement per unanimitat, el primer i gran modificatiu de crèdit d'aquest 2021, que ha de permetre complementar de manera exponencial partides ja obertes amb l'aprovació del pressupost amb quantitats baixes a l'espera de l'arribada del romanent dels comptes de l'any passat.

Fins a 29,8 milions d'euros es destinaran a dotar de pressupost diversos ajuts dirigits al món local i a les entitats en àmbits com la sostenibilitat, l'habitatge, l'acció social o la cultura. Un àmbit aquest darrer que en diferents partides s'emporta bona part del modificatiu, gairebé vuit milions d'euros, dividits en ajuts a empreses culturals, a les escoles de música municipals o directament als ajuntaments per al foment d'activitats.

També destaca l'augment de la partida destinada a ajudes per a danys meteorològics o situacions sobrevingudes, que rebrà 2,6 milions més, augmentant en 700.000 euros la partida destinada l'any 2020. Per últim, més de sis milions d'euros es destinaran a subvencions per la Transició Energètica i a ajuts de Salut Pública.

Des del govern de la Diputació destaquen la importància de poder continuar sent un motor per a la reactivació econòmica.

CONVENI PER A LA PROMOCIÓ DE L'AEROPORT

Un plenari que també aprovarà el nou conveni de promoció de l'aeroport entre diferents administracions, i que comportarà que la Diputació esdevingui l'ens amb més aportació econòmica.