S'obrirà un programa d'ajuts perquè les empreses s'adaptin al Corredor Mediterrani

El govern espanyol traurà un programa d'ajuts directes a empreses perquè adaptin la seva activitat per utilitzar el Corredor del Mediterrani. Encara no s'ha aprovat, però podria mobilitzar centenars de milions d'euros, per exemple, per finançar una part de la renovació de vagons i locomotores per adaptar-se a l'ample europeu.

Entre les accions subvencionables també s'hi contempla l'adaptació de les terminals o intervencions per reduir l'impacte acústic de les instal·lacions i els trens. De fet, comissionat del Govern del Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira, reconeix que pot ser una opció per reduir els sorolls, tenint en compte el rebuig d'algunes poblacions del territori a les pantalles acústiques. D'altra banda, també es preveuen eco incentius per fomentar el transport per ferrocarril.

En el marc de la conferència del cicle "Bon dia Tarragona" de la Cambra de Comerç, des del comissionat del Govern pel Corredor Mediterrani també s'ha manifestat que l'ample europeu podria arribar a Tarragona d'aquí a dos anys i que aviat es licitarà l'estudi del pas de les mercaderies per l'interior.