El punt de vacunació massiva del Camp de Tarragona, per decidir

Salut ja sap on es farà la vacunació massiva arreu de Catalunya excepte al Camp dd Tarragona on encara no s'ha concretat el gran espai per administrar el vaccí a la població en general. 

A tot el país seran sis grans espais. S'activaran quan es disposi d'unes 500.000 dosis setmanals. Quan serà? El Departament no ho sap amb certesa, tot i que preveu que a finals d'abril el subministrament augmentarà. I en el cas del Camp de Tarragona, l'interrogant és doble perquè avui el Departament ha presentat el pla de vacunació sense concretar però la seu de la vacunació intensiva a les comarques tarragonines.

En total, pla de vacunació massiva passarà per uns 500 espais d'arreu del país per immunitzar la població en general. Així, més enllà dels grans espais, hi haurà dos tipus d'ubicacions més. Per un costat, els centres d'atenció primària i els punts intermedis, ja activats, com el CAP Tàrraco de Tarragona, el Pius Hospital de Valls i a Cambrils.

Més vacunes a finals d'abril

La campanya evolucionarà en funció del ritme d'arribada de les vacunes. Continua sent incert, però hi ha esperances que s'animi durant les darreres setmanes d'abril. La població serà citada a través d'un SMS o bé d'una trucada i, per ordre, es seguiran les franges d'edats prioritzant la població més gran. Salut estima immunitzar els majors de 80 anys a mitjans de maig i continuar després amb la franja dels 70 als 79. Per ara, creuen que arribar al 30% de població protegida de la Covid al juny és possible.