Salut manté que l'aturada d'Astrazeneca no alterarà el ritme de vacunacions

A peus d'un cap de setmana providencial per a l'evolució de la pandèmia perquè és festiu a diverses autonomies, Salut afirma que el procés de vacunació recuperarà el temps perdut a partir de dimecres, quan es preveu reactivar l'aplicació de dosis d'AstraZeneca entre la població.

La tornada d'AstraZeneca coincideix amb el començament del pont de Sant Josep, festiu a territoris com el País Basc que mantenen contacte estret amb destinacions turístiques com la Costa Daurada.

Els indicadors d'afectació de la pandèmia no han encès encara cap llum d'alarma però mostren que tant la corba del Camp de Tarragona com la catalana s'han aplanat. Qualsevol pas en fals podria ser l'espurna que activés la quarta onada.

web vergés

D'altra banda, satisfacció des de Salut per l'entrada en joc d'AstraZeneca, dies després de la seva desaparició temporal del pla de treball pels casos aïllats de trombosis entre els milions de vacunats a Europa. El procés es reactivarà dimecres i es preveu que les xifres globals no pateixin cap mena de davallada malgrat acumular-se diverses jornades d'incertesa.

Pel que fa a la recuperació parcial de públic a camps i pavellons esportius des d'aquest cap de setmana, considera Vergés que reduir les mesures no suposarà cap perill perquè es garantirà el distanciament necessari i els protocols d'actuació previs per evitar nous contagis.