Esperança a la Costa Daurada pel passaport sanitari

El vistiplau del passaport sanitari aprovat per la Comissió Europea reactiva en positiu les perspectives de la temporada turística a la Costa Daurada. El sector confia que facilitar la mobilitat permetrà salvar la temporada. També Salou, un dels principals emplaçaments turístics, aplaudeix la decisió europea.

Després d’una última temporada castigada amb força per les restriccions derivades de la pandèmia, el sector turístic de la demarcació de Tarragona no es podia permetre una nova campanya en blanc. Fins el moment, les restriccions de mobilitat a nivell europeu per la pandèmia, convidaven al pessimisme, però l’aprovació per la comissió europea del passaport sanitari canvia la perspectiva. Emplaçaments turístics com Salou confien que la mesura animi el turista estranger.

0fa65c1a 866f 47e3 96bc e4576d6b5d23

Des de la Federació Empresarial d’Hostaleria de Tarragona també s’aplaudeix que el certificat sanitari també contempli, més enllà de les persones vacunades, la garantia per a viatgers amb test previ o que acreditin haver superat la malaltia, que podran viatjar ajustant-se a la normativa vigent del país de destí.

Una mesura que permetrà una major mobilitat de persones. Justament l’ingredient que necessita el sector turístic per oblidar xifres de facturació com les de la passada campanya, en què aquesta es calcula que va caure sobre un 70%.

Més enllà de les noves perspectives que genera l’aprovació del document que permetrà activar la mobilitat entre països, des del sector d’hostaleria s’adverteix també que és necessari avançar amb celeritat el procés de vacunació.