×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

La Generalitat amplia fins al 7 de maig el termini de presentació d'al·legacions al tren-tramvia

El Diari Oficial de la Generalitat publica aquest dimarts l'allargament del termini per presentar al·legacions a l'estudi informatiu i d'impacte ambiental del nou tren-tramvia del Camp de Tarragona, posat a exposició pública el passat 5 de febrer. Ho fa davant de la complexitat i el volum de la documentació presentada i les nombroses peticions que s'han formulat.

Un allargament que han celebrat des de les plataformes de transport públic i de defensa del ferrocarril, que han fet públiques les seves al·legacions també aquest dimarts. Unes al·legacions que passen per l'allargament del trajecte que preveu el tram purament tramviari de la primera fase, perquè aquest acabi conformant-se des de l'estació de Vila-seca fins a la nova infraestructura de Cambrils.

També demanen que la connexió amb Tarragona, que es preveu a través de les vies d'ADIF entre Vila-seca i Tarragona, es faci des de l'estació de PortAventura aprofitant la línia actual fins a l'estació tarragonina, un tram que diuen té molt menys trànsit i on seria més fàcil fer passar el nou tramvia. També demanen que la gran majoria del trajecte es faci amb via doble i que a mesura es desenvolupi la primera fase, es vagin avançant els següents, que han de desenvolupar el projecte als tramsurbans de Tarragona i Reus.

El seguit d'al·legacions tenen com a objectiu accelerar la posada en marxa de la nova infraestructura. Unes plataformes que alerten que l'allargament del termini per a les al·legacions no ha de servir per a engegar debats que puguin posar traves a un projecte que qualifiquen de necessari per al territori i que per primera vegada es troba a les portes de fer-se realitat.

Un allargament que aquest dilluns reclamava la CUP de Tarragona, que qualificava d'imposat el projecte, ja que creuen que des de la Generalitat no s'ha sentit prou el territori. En aquest sentit, i coincidint amb l'anunci, l'Ajuntament de Tarragona ha posposat la darrera reunió del procés participatiu per a redactar les al·legacions del consistori al projecte.