Se suspèn temporalment l'administració de la vacuna d'AstraZeneca

Seguint la línia d'altres països europeus, Espanya també atura temporalment l'administració de la vacuna d'AstraZeneca per la possible relació amb alguns casos de trombosi. Salut refermava ahir el vespre la decisió de suspendre provisionalment la inoculació amb aquestes dosis.

Com a mínim durant els pròxims 15 dies no s'administrarà la vacuna d'AstraZeneca. És una suspensió temporal fins que l'Agència Europea del Medicament pugui aclarir si les dosis del laboratori d'Oxford poden causar trombosi com a efectes secundaris. Els dubtes sorgeixen després de l'aparició de casos de trombosi en persones que havien rebut la vacuna d'AstraZeneca. Tot i això, fins ara només s'haurien confirmat una quinzena de casos entre el total de 17 milions de persones vacunades.

Aquesta és la vacuna que s'estava administrant a col·lectius de treballadors essencials d'entre 18 i 55 anys. Salut ha informat que a Catalunya la setmana passada es va suspendre preventivament l'administració de 2.000 dosis d'AstraZeneca i aquesta setmana en seran 37.000 més. D'altra banda, es manté sense alteracions la planificació de les vacunes de Pfizer i Moderna.