365 dies

La vida va canviar fa 365 dies amb l'inici d'un malson que encara perdura. Estem menys malament però alerten els entesos: La xifra de crítics amb COVID és elevadíssima. TAC12 obre aquest dilluns una setmana especial amb protagonistes de la pandèmia al territori.

No és un aniversari, és el repàs d'un calendari en què vam buidar tard els carrers i omplir les UCI del primer dia. De la COVID en sabíem ben poc i vam autoenganyar-nos perillosament: vam intentar creure que allò duraria quinze dies. De quinze en quinze vam sumar coneixement, frustracions, cansament i pèrdues. De la mascareta inexistent i innecessària perquè no n'hi havia a l'estiu de la reobertura, la tardor del desengany i l'hivern dels brots, el de l'adéu de molt dels nostres avis i àvies.

uci 14 març

Un any de COVID i seguim sense fer prou cas als sanitaris perquè batallem per pensar que ja hem guanyat la partida. Mentrestant, vora la meitat de pacients UCI són encara positius de coronavirus.

La doctora Bodí obre aquest dilluns (21.30 i 23.30 hores) els especials "COVID, en primera persona": testimonis que narren com ha estat un any de lluita i convivència encara vigent amb el virus. Dels aplaudiments i la solidaritat quan qualsevol detall era motiu d'esperança, al desencant, les pors i la incertesa de nens i no tan nens. La cap d'UCI de Joan XXIII farà retrospectiva la nit d'aquest dilluns  a TAC12 i reivindicarà, també, major conscienciació mentre defensa a capa i espasa la sanitat pública. La guerra de l'enemic invisible no s'ha acabat.

Un mestre, una directora de residència afectada greument pel virus i el màxim responsable comunicació de Salut al territori compondran les nits de TAC12 que es culminaran divendres amb el documental de la pandèmia a Altafulla, des de dins i amb els seus veïns i veïnes.