Òmnium i l'ANC tornen a sortir al carrer per defensar els presos polítics i exiliats

A Tarragona unes dues-centes persones es van concentrar davant l’Ajuntament per demanar l’amnistia i el dret a l’autodeterminació després que s’anunciés aquest dimarts la revocació del tercer grau dels set líders independentistes empresonats a Lledoners i la pèrdua de la immunitat parlamentària dels eurodiputats exiliats. Durant l’acte organitzat per Òmnium i l’Assemblea Nacional Catalana es va fer la lectura del manifest i va sonar la cançó de Bella ciao i el cant dels Segadors. A la concentració hi van assistir diversos regidors tant del govern municipal com de l’oposició.

A Valls, un centenar de persones van respondre a la crida de l’Assemblea Nacional i van concentrar-se a la plaça del Blat, a les portes de l’Ajuntament. Entre elles, l’alcaldessa de Valls Dolors Farré, la major part dels regidors dels partits independentistes amb representació al consistori i també el delegat de govern de la Generalitat a Tarragona, el vallenc Òscar Peris.

Durant la concentració, que va durar deu minuts es va llegir el manifest unitari en què es reclama l’amnistia pels presos i exiliats i es denuncia la judicialització de la política. 

valls concentracio

En el cas de Torredembarra una desena de persones van concentrar-se a la plaça de la Vila. Finalment, a Montblanc desenes de protestants van respondre a la crida per sortir al carrer per denunciar la repressió contra els líders independentistes. A l'acte hi van participar membres d'Òmnium Cultural i també del col·lectiu 'Gent de Montblanc per la llibertat'. També hi van assistir l'alcalde, regidors del consistori i la diputada d'ERC, Raquel Sans.