Perdre la Setmana Santa per salvar l'estiu

La Setmana Santa torna a obrir el meló de quina mobilitat i quines restriccions hi ha d’haver aquells dies. Tot apunta que el Consell Interterritorial de Salut aprovarà mantenir el tancament perimetral de les comunitats autònomes, el toc de queda nocturn i les reunions reduïdes. Unes mesures enfocades a seguir contenint la pandèmia.

Des dels principals municipis turístics de la Costa Daurada també demanen prudència. Aquest any la festivitat cau a finals de març i a principis d’abril. Unes dates encara allunyades del bon temps i que no permetrien, en condicions normals, avançar la temporada turística. Aquest fet, sumat a què la gran majoria d’Europa no fa vacances, la Setmana Santa no suposaria un gran revulsiu a casa nostra. Per això creuen que cal esperar per arribar a finals de maig amb les millors garanties sanitàries.

Municipis com Torredembarra i Altafulla, amb moltes segones residències de Barcelona o Lleida, tampoc veuen amb bons ulls permetre una gran mobilitat. Confien, però, que el confinament comarcal hagi acabat per rebre alguns visitants locals.

Tots volen salvar la temporada turística i la Setmana Santa pot ser el sacrifici necessari. Recordem que la flexibilització de les mesures pel Pont de la Constitució o Nadal han empitjorat la situació posterior.

Canvia't al 39 a la TDT