L'AEQT establirà línies de seguretat comunes per a totes les empreses

L'Associació Empresarial Química de Tarragona ha presentat el seu pla estratègic per als pròxims tres anys que estableix la seguretat com a pilar fonamental. Després d'un 2020 marcat per l'accident d'IQOXE, l'AEQT vol millorar en aquesta matèria per tal que el complex tarragoní sigui una referència a nivell mundial.

La seguretat i la sostenibilitat, puntals del Pla Estratègic

L'AEQT vol establir unes línies de seguretat comunes per a totes les empreses que formen l'associació per millorar les mesures i aconseguir que el complex químic de Tarragona despunti a escala mundial pels estàndards de seguretat. El nou full de ruta de l'AEQT per al pròxim trienni situa la seguretat com l'eix estratègic principal per mantenir la indústria a uns nivells per sobre del que marca la legislació, ampliables si hi ha canvis de les normatives europees arran de l'accident a IQOXE. A més de les línies comunes per a totes les empreses, l'associació també vol promoure un sistema de formació en processos per als treballadors. 

La seguretat cobra més importància després d'un 2020 condicionat per l'accident d'IQOXE i l'associació assegura que ha traçat el seu pla estratègic fins al 2023 després d'haver escoltat les demandes del territori. De fet, l'AEQT vol apropar-se a la població i ser més transparent. De l'any passat també en destaca la resposta de la indústria química a la pandèmia que, consideren, va servir per visibilitzar la importància del sector.

Per als pròxims tres anys, la indústria química també vol fer un pas cap a la sostenibilitat, apostant per les energies renovables, la generació d'hidrogen verd o l'economia circular. A més, la resta dels eixos estratègics passen per la competitivitat del sector, la innovació, el compromís amb el territori i la generació de coneixement.