Més hores de restauració i retorn a la universitat

Més hores amb bars i restaurants oberts, més presència a les universitats i ampliació activitats extraescolars, esportives i culturals. Aquestes són les principals mesures de relaxació de les restriccions de cara a la setmana vinent.

Així, bars i restaurants podran obrir a partir de dilluns de forma ininterrompuda des de dos quarts de vuit del matí i fins a les cinc de la tarda, el que suposarà una obertura de tres hores més que fins ara. Una mesura que no afectarà els establiments dels centres comercials.

Torna la presencialitat a les universitats, que tindran autonomia per decidir quins cursos tornen, però sempre per sota del 30 % de presència d'alumnes a les aules. També s'amplien les activitats extraescolars fins a batxillerat, ja que fins ara estaven restringides a infantil i primària.

En l'àmbit esportiu tornen les competicions esportives federades per a majors de 16 anys i es permet la utilització de vestidors a pavellons i gimnasos. En l'àmbit cultural, es recuperen les activitats a Museus, Biblioteques i Sales d'Exposicions, sempre amb un aforament màxim del 50 %.