Discrepàncies entre municipis de la Conca de Barberà per la implantació de renovables

L'Ajuntament de Vimbodí i Poblet no presentarà al·legacions a l'avantprojecte que preveu instal·lar més de 80 hectàrees de plaques solars al voltant del castell de Riudabella. El govern local vol esperar a que sigui un projecte ferm per estudiar la seva viabilitat. Aquesta postura contrasta amb la d'altres municipis que sí que presentaran al·legacions per frenar futurs parcs eòlics i solars. Mentre 13 alcaldes han fet front comú per aturar l'allau de projectes, des de Vimbodí creuen que cada municipi ha de poder decidir i que també ha de pesar l'opinió dels propietaris dels terrenys. No hi ha, doncs, unitat d'acció a la comarca ni tampoc al ple de Vimbodí, on l'oposició reclama un ple extraordinari per rebutjar la implementació indiscriminada d’energies renovables.

Al consell d'alcaldes del febrer es van tornar a evidenciar les diferències entre alguns ajuntaments. Des de Montblanc i l'Espluga es va insistir a remarcar que l'afectació de les instal·lacions de renovables no és qüestió de termes municipals.

Un nou parc de 140 hectàrees de fotovoltaica entre l'Espluga i Blancafort

S'oposen a l'actual planificació que està deixant un degoteig constant d'avantprojectes al territori. El darrer és un parc de 140 hectàrees de fotovoltaica entre l'Espluga de Francolí i Blancafort. L'Ajuntament ja ha anunciat que hi recorrerà per tal que la Ponència d'Energies Renovables de la Generalitat no autoritzi aquesta nova iniciativa de la filial d'Endesa, Enel Green Power.