Les grans superfícies comercials obriran a partir de dilluns

Sense grans canvis en les mesures de control de la pandèmia. La principal modificació, la reobertura dels comerços de més de 400m2 al 30% de dilluns a divendres. El Govern diu que lasituació dels pròxims dies serà de contenció, suficient per guanyar temps i reduir la pressió a l'UCI.

Els establiments de més de 400m2 i els centres comercials s'activaran en un 30% de la seva capacitat total a partir de dilluns i per deixar enrere el tancament establert el 7 de gener. Un mes i mig després, les grans superfícies agafaran aire davant la disminució de la xifra de casos diaris de COVID-19 de les últimes setmanes i de l'estabilització de la velocitat de propagació del virus. Suficient, consideren, per alleugerir tímidament les mesures restrictives però amb poc marge temporal: una sola setmana de vigència.

Més enllà de la tornada amb limitacions del comerç de mida gran, l'esport de grup canvia d'estratègia i ja no s'aplicarà un màxim de persones per grup sinó per proporcions: un 30% de la capacitat d'aquell espai que acrediti ventilació adequada. A banda, s'amplia l'aforament de les piscines del 30 al 50%.

piscina 26 febrerEn l'àmbit educatiu, tornen les colònies perquè els grups escolars bombolla podran pernoctar a diferència que fins ara mentre que la presencialitat dels segons cursos universitaris es recuperarà a partir del 8 de març. El confinament comarcal seguirà com fins ara per evitar que la mobilitat es descontroli.

El termòmetre de l'epidèmia perd temperatura respecte a setmanes enrere i creuen que això és suficient per afluixar amb cura el gruix de restriccions actuals amb la intenció de contenir les corbes, assumir lleus repunts però descartar que els efectes de l'epidèmia es disparin un altre cop.

La clau, diuen, que l'Rt, la velocitat de propagació del virus, no passi d'1 independentment de si fluctua centèsimes per sota d'aquesta xifra. El nombre d'atesos a l'UCI anirà a menys els dies vinents independentment que pugui arribar a pujar el grau de contagis.

Les mesures actuals a bars i restaurants es mantindran, com a mínim, tota la setmana vinent. Es descarta per ara la reobertura parcial de l'assistència de públic a esdeveniments esportius. El monitoratge de la COVID-19 augura que la soca britànica serà majoritària d'aquí a quinze dies.

Canvia't al 39 a la TDT