Esperança a la Costa Daurada per la tornada del turisme britànic

L'obertura imminent del mercat britànic dispara les reserves turístiques a la Costa Daurada de cara a l'estiu. El sector viu esperançat l'inici de la desescalada de les illes, que començarà a finals de març i acabarà al juny. Ara bé, es demana prudència: millor perdre la Setmana Santa per salvar l'estiu.

El primer ministre britànic va anunciar a inicis de setmana que el Regne Unit començarà la desescalada el 8 de març i l'enllestirà el 21 de juny. Això ha incrementat fins a un 600%, a punts com Las Palmas o Alacant, les reserves d'aerolínies com Ryanair o Jet2, clients també fidels del Camp de Tarragona. A la Costa Daurada encara no s'ha quantificat la magnitud del "boom", però la notícia dona via lliure a l'optimisme per primer cop des de l'esclat de la pandèmia.

L'últim any normal, el 2019, més d'un de cada 10 visitants eren britànics amb més de 2 milions de pernoctacions. El percentatge és encara superior a localitats com Salou, on aquest 'target' suposa gairebé el 20% del total. No només és mèrit de Boris Johnson, significa que a Europa confien en la Costa Daurada.

salou 2 24 febrer

El visitant anglès és el paradigma de la família que preveu amb molta antelació les seves vacances i això permet vaticinar quina és la tendència amb major marge que l'existent amb els francesos o els alemanys. Ells contracten ara a través de turoperadors i paguen a terminis de cara a l'estiu. Insisteixen des del sector que reprendre la mobilitat és l'únic pas indispensable per reactivar un destí preparat per treballar enmig de la crisi sanitària. Això sí, no es pretén córrer: cal perdre la batalla de la Setmana Santa per guanyar la guerra del juliol i l'agost.

Afegeixen que el 2021 ha de ser el de la transició per salvar els mobles i facilitar un 2022 normalitzat. Sense pandèmies, la Costa Daurada supera els set milions de visitants.