El PSC domina al sud del Tarragonés i ERC i Junts, a l'interior i el Baix Gaià

Canvi de panorama en alguns municipis de la costa com Salou i Vila-seca, on l'enfonsament de Ciutadans ha deixat nous mapes amb els socialistes imposant-se i VOX a l'alça. A l'interior i al Baix Gaià Junts i Esquerra continuen el seu domini electoral.

L'alta abstenció registrada en els comicis d'aquest diumenge marca decisivament els resultats en molts dels municipis del Camp de Tarragona. Una dada que es nota molt significativament en els municipis on al 2017 Ciutadans simplement va arrasar amb uns resultats que els van apropar a la majoria absoluta de vots.

SALOU I VILA-SECA

Els casos més significatius són els de Salou i Vila-seca. La fotografia en els dos grans municipis del sud del Tarragonès és gairebé idèntica. Amb unes abstencions de les més altes de la demarcació, sobretot a Salou on aquesta va superar el 54 per cent, el PSC es va imposar a les dues poblacions amb uns augments al voltant dels 400 vots a cadascuna respecte el 2017. Però la recollida principal dels vots perduts per Ciutadans, més de 4.000 als dos municipis, la va capitalitzar VOX, que es va situar com segona força amb 1.200 i 1.400 vots respectivament.  Esquerra va ser la tercera força més votada tant a Salou com a Vila-seca.

CONTANTÍ 

Un cas similar és el de Constantí, tot i que aquí, la forta pujada de vots de VOX no la fa segona força sinó tercera, per darrere d'Esquerra. Aquí els socialistes es van tornar a imposar però amb una pèrdua poc important de vots.

ALT CAMP I CONCA DE BAREBRÀ

Un altre panorama es dibuixa a l'interior del Camp de Tarragona, on Junts i Esquerra continuen imposant-se a les eleccions, i on la pujada de VOX no arriba a xifres significatives. A Valls i a Montblanc la nova formació de Carles Puigdemont s'ha imposat on ja ho va fer la coalició de fa tres anys amb Esquerra en segons posició i el PSC recuperant espai respecte als vots perduts al 2017 en favor de Ciutadans.

Esquerra sí que es va imposar aquesta vegada a l'Espluga de Francolí, on Junts havia guanyat fa tres anys. Tot i això la diferència entre els dos partits la marquen els vots rebuts pel PdECAT, que podrien haver donat la victòria a la llista d'Albert Batet. A l'interior l'abstenció es va moderar, amb Valls com a més abstencionista respecte als principals municipis de la Conca.

BAIX GAIÀ

I per últim, al Baix Gaià Esquerra ha tornat a guanyar tant a Torredembarra com a Altafulla, tot i que perdent vots respecte al 2017. L'altra notícia destacada és que el PSC ha arrabassat la segona posició a Junts als dos municipis. Sí que hi ha diferència en la participació, ja que mentre que a Torredembarra se situa per damunt de la mitjana, Altafulla presenta de les millors dades de la demarcació, amb només un 34 per cent d'abstencionistes.