La CUP recuperà l'escó i En Comú Podem es manté

La CUP va celebrar la recuperació de l'escó perdut en les eleccions del 2017 a la demarcació gràcies a una pujada de més del 2% del percentatge de vot. La cap de llista de la circumscripció, Laia Estrada, va valorar molt positivament els resultats tot i considerar que es tractava d'unes eleccions imposades. Estrada, que va reafirmar el seu compromís a deixar l'Ajuntament de Tarragona, també va fer referència a la possibilitat ja real que els cupaires tarragonins acabin entrant al Govern.

El cap de llista d'En Comú Podem per Tarragona, Jordi Jordan, va fer un bon balanç del diputat obtingut a la circumscripció de Tarragona i els més de 13.000 vots que van rebre. D'aquesta manera, la formació morada segueix la tònica de les últimes dues conteses electorals i es manté amb un percentatge de vot d'entre el 5 i el 6%, demostrant que té un vot fidel i sostingut a la demarcació.

imatge jordan

Tant En Comú Podem com la CUP van coincidir en assenyalar l'ascens de l'extrema dreta com la nota més negativa de la jornada electoral.