El 112 va rebre prop de 200.000 trucades de la demarcació el 2020

Una de cada tres trucades a Protecció CIvil van ser per demanar assistència sanitària, proporció similar als requeriments que guarden relació amb motius de seguretat. Les incidències de trànsit, mentrestant, representen més del 10% de les peticions i la resta es reparteix en àmbits com el civisme o els incendis, majoritàriament. I per ben poc les dades del 2020 no són calcades a les del 2019 perquè la demarcació de Tarragona va acumular dues trucades menys durant el 2020.

Per comarques, a l'Alt Camp crida l'atenció que van reduir-se les alertes relacionades amb la xarxa viària, també amb els incendis. En canvi, van incrementar-se els avisos per civisme. En total, els veïns i veïnes de la zona van contactar menys amb el 112 que durant el 2020, fet que també es repeteix a la Conca de Barberà, amb una disminució de l'11% i amb menys de 5.000 trucades en tot l'any. Van pujar, en canvi, les peticions d'atenció mèdica.

112 14 FEBRER 2

El Tarragonès, per demografia, és qui dona forma a bona part de l'estadística i més de la meitat de les peticions es van realitzar des de la capital i amb una lleugera caiguda de les xifres respecte al 2019. Predominen les demandes sanitàries per davant de les de seguretat.

La pandèmia i el confinament deixen empremta en els números amb menys accidents de trànsit, menys incendis i més alertes sobre civisme.