Alcaldes de la Conca signen un manifest contra la massificació de projectes de renovables

13 dels 22 alcaldes de la Conca de Barberà han signat un manifest contra la massificació de molins i plaques solars al territori. Representant el 90%  de la població de la comarca, els batlles volen dir prou i que ja hi ha suficients instal·lacions d'energia renovable a la Conca. Denuncien, doncs, que la concentració d'aerogeneradors ja és molt alta. S'oposen a la tramitació dels nous projectes, però sobretot a les formes en com les grans empreses els estan plantejant.

De fet, insisteixen que no estan en contra de les renovables, sinó que es decanten per a un model consensuat pel territori i amb més valor. Des de la Conca de Barberà creuen que si tots aquests projectes prosperen, malmetran el paisatge i també suposaran la supressió de molts terrenys agrícoles. Per això, els alcaldes que s'han concentrat aquest dimecres consideren que s'ha de treballar en favor d'un altre model.

Diversos Ajuntaments de la comarca han contractat la redacció d'informes per presentar al·legacions contra els avantprojectes que ara hi ha sobre la taula de la Ponència d'Energies Renovables.