La vacuna d'AstraZeneca es començarà a posar als treballadors essencials

Aquesta setmana s'inicia una nova etapa de vacunació amb l'arribada de la vacuna d'AstraZeneca. A Catalunya n'han arribat 31.800 dosis que s'hauran d'administrar a persones d'entre 18 i 55 anys. Aquesta vacunació s'iniciarà per als treballadors de les farmàcies i fisioterapeutes. A banda, també s'administrarà a tot el personal de seguretat i emergències com policies, bombers, protecció civil i funcionaris de presons. S'habilitaran 37 punts de vacunació arreu de Catalunya per anar-les administrant. En les pròximes setmanes les dosis que arribin d'aquesta vacuna han d'anar en augment.  Les persones que l'hagin de rebre les avisaran amb un SMS al mòbil amb data i lloc perquè li posin la vacuna. 

Aquesta setmana també han arribat les dosis esperades de les vacunes de Pfizer i Moderna. Aquestes vacunes permetran tornar a arrencar les primeres dosis. Fins ara, la vacunació d'aquestes últimes setmanes s'havia centrat a administrar la segona dosi per la falta d'estoc. Salut preveu aquesta setmana vacunar 26.000 persones en primera dosi aquesta setmana.

Des de Salut asseguren que les vacunacions realitzades a les residències ja comencen a tenir els seus efectes. Tot i això demanen prudència perquè la situació és molt delicada per l'amenaça de les noves variants i també perquè la pressió hospitalària és molt elevada.