Vuit noves cooperatives durant la pandèmia

L'Ateneu CoopCamp ha fet balanç del 2020, també marcat per la Covid-19 en el cas de les cooperatives del Camp de Tarragona. Naturalment, constaten una afectació en el seu dia a dia a conseqüència de la pèrdua d'activitat econòmica, però, tanmateix, destaquen la capacitat d'adaptació del món cooperatiu al nou entorn, com també l'acceleració de la transformació tecnològica. En xifres, el 2020 reflecteix una desacceleració en la creació de noves cooperatives, si es compara amb els darrers anys. En aquest cas, CoopCamp ha ajudat en la creació de vuit noves organitzacions i la generació d'una quarantena de llocs de treball.

La innegable afectació de la Covid-19 en l'activitat s'ha traduït, entre d'altres, en el suport de l'ateneu a l'hora d'assessorar les entitats a tramitar els ERTO o bé sobre la sol·licitud d'ajuts. De la pandèmia, n'han sortit més ben parats, o no tan afectats, els productes ecològics i de proximitat que han despertat més interès.

Oferta formativa virtual

A tot això, el mateix ateneu cooperatiu s'ha hagut d'adaptar a la nova situació prescindint de les fires i transformant l'oferta formativa en càpsules virtuals. Unes 1.600 persones van seguir algun dels itineraris formatius durant el 2020. A curt termini, la voluntat és la de mantenir aquesta oferta. 39 cooperatives i organitzacions formen part de la xarxa de CoopCamp i en els darrers quatre anys d'existència al territori l'ateneu ha aplegat més de 8.000 persones en les activitats i formacions gratuïtes.