14 dotacions dels Bombers han treballat en un incendi a Valls

El temporal de vent complica les tasques d'extinció de quatre incendis de vegetació, el més farragós a una zona de canyes al camí dels Molins de Valls, prop d'una benzinera. En concret, entre el pont de l'entrada antiga de la carretera de Tarragona i el Tomb del Balcó. Hi estan treballant més d'una desena de dotacions dels Bombers de la Generalitat i també Protecció Civil de Valls. L'incendi, en una zona de difícil accés, ha obligat a tallar la N-240 a l'altura de la capital de l'Alt Camp.

Al voltant de les sis de la tarda s'ha pogut estabilitzar el flanc esquerre, la zona més propera a la benzinera. D'altra banda, s'ha hagut de confinar una residència propera i es treballa perquè el foc no es propagui cap a zones habitades.

L'incendi s'ha vist agreujat per les fortes ratxes de vent han superat els 100 km/h aquest dilluns en diversos punts del Camp de Tarragona i han provocat diversos desperfectes, cap d'ells però que es pugui considerar greu. En tot cas, la persistència de l'episodi ha provocat més de 150 avisos a Bombers només en la regió de Tarragona.

semafor

Fins aquesta tarda, el 112 ha rebut 145 trucades del Camp de Tarragona derivades del fort vent, pràcticament la totalitat concentrades al Baix Camp i al Tarragonès. Un semàfor doblegat a l'avinguda Ramon i Cajal de Tarragona ha estat una mostra dels danys que ha generat la força del vent, també comprovable a Salou amb un parell d'arbres caiguts.

Entre els valors alts que ha deixat el vent, destaquen els 92 Km/h de Constantí i els gairebé 90 al Complex Educatiu de Tarragona. Protecció Civil manté activat el Pla VENTCAT.

Canvia't al 39 a la TDT