Dels zero pacients a l'UCI del juliol als 70 d'avui

El juliol va ser la millor època pel que fa a les UCI del Camp de Tarragona: hi va haver jornades amb zero malalts de Covid-19. Aquí la dada va anar augmentant fins a mitjans d'octubre, on l'ocupació va arribar fins a la vintena de pacients. Va ser quan van entrar noves restriccions per frenar la pandèmia; els llits de crítics anaven en augment fins que a mitjans de novembre es va assolir el pic de la segona onada a les UCI. Aleshores la dada va anar baixant, però no el suficient i s'arribava a Nadal amb una trentena d'ingressats per coronavirus als llits crítics.

El relaxament de les mesures per Nadal, més aquesta alta ocupació han estat una combinació perfecta per assolir una pressió hospitalària similar a la de la primera onada. I és que des de Nadal les UCI no han parat d'augmentar. La setmana després de Reis els malalts de COVID-19 a les UCI es multiplicaven per tres en tan sols una setmana. Els següents set dies també hi va haver un augment de 16 persones i la pressió no aconseguia baixar.

Les bones notícies van començar a arribar la setmana passada quan l'augment de pacients va frenar-se considerablement. Això sí, s'ha arribat, de moment, a la mateixa ocupació que la de la primera onada al Camp de Tarragona. Ara aquesta xifra cal rebaixar-la de manera considerable: a la primera onada es va triggar tres mesos en aconseguir-ho i amb unes restriccions molt més fortes que ara.