De la Copa Catalunya al Campionat d'Espanya

L'acord entre les federacions espanyola i catalana ha transformat la primera divisió del bàsquet català femení, i amb la participació del TGN Bàsquet i el CB Valls. Així, els participants es dividiran en quatre subgrups de cinc equips cadascun.

És el naixement del Campionat d'Espanya de Primera Divisió, la fórmula escollida per permetre que les plantilles puguin exercitar-se i jugar sota sostre davant la negativa del PROCICAT d'activar l'esport d'àmbit català. Més enllà del nom, el gran canvi respecte als plans anteriors és que les integrants de cada equip hauran de passar tests d'antígens de la mateixa manera que ho fan a qualsevol altre torneig estatal. 

Així, el TGN Bàsquet debutarà a la pista del Roser de Barcelona, el 6 de març´, i es veurà les cares posteriorment amb Les Corts, el Cerdanyola i el SAFA Claror en una lligueta amb predomini dels clubs barcelonins.

basket ok

Paral·lelament, el CB Valls s'estrenarà a Granollers i completarà el calendari contra l'Igualada, el Cornellà i el Lleida. La fase regular s'acabarà el 23 de maig. 

La Federació Catalana no ha publicat encara les bases de la competició i caldrà esperar per saber qui opta o no a l'ascens a Lliga Femenina 2. El que sí se sap és que no hi haurà descensos: el gran objectiu enguany dels equips locals era la salvació amb el TGN Bàsquet acabat de pujar i amb les vallenques patint un curs anterior cancel·lat definitivament per la pandèmia.  Quan comenci la temporada es complirà un any d'aturada esportiva.