El consum d'aigua del CAT es va reduir un 13,6% el 2020

La pandèmia ha fet disminuir el consum d'aigua, sobretot durant el confinament de la primavera i durant l'estiu; un descens sobre tot lligat a l'activitat econòmica i la indústria. El Consorci d'Aigües de Tarragona va tancar l'any amb un 13,6 % menys de consum. 

El consum domèstic d'aigua es va reduir un 9% durant el 2020 i el descens va ser de gairebé el 21% en el cas de la indústria. Són les principals dades del balanç del Consorci d'Aigües de Tarragona que ha notat en la seva activitat l'impacte de la pandèmia. Es van consumir 10 hectòmetres cúbics menys que al 2019. Tot i això, la reducció del 13,6% dels consums no suposa cap daltabaix econòmic per la importància de la tarifa fixa i una disminució de despeses associada a la baixada d'activitat.

A la costa el consum es redueix a la meitat

Un descens en el consum lligat clarament al confinament i l'aturada de bona part de l'activitat econòmica. A tall d'exemple, en municipis costaners la reducció ha estat pròxima al 50%, segons ha comunicat el consorci.

Més enllà de la Covid-19, el 2020 va començar per al CAT amb el trencament de la canonada principal el 3 de gener. Un fet que va derivar en la revisió de tota la xarxa, amb la qual es van detectar 33 trams amb alguna patologia, un 0,3% dels tubs. Cinc trams es van arreglar abans d'acabar l'any i aquest 2021 se'n tractaran 2 més. D'altra banda, el consorci continua amb el projecte per monitoritzar les canonades. Fins al 2023, disposa d'un pla d'inversions de 36,6 milions d'euros, un 50% finançats per l'Agència Catalana de l'Aigua. Entre d'altres, abans d'acabar l'any es preveu licitar la construcció d'un nou dipòsit regulador a Vila-seca.