El certificat de vacunació podria salvar la temporada turística?

Després que el 2020 hagi deixat la pitjor temporada turística de la història, la Costa Daurada treballa amb tota l’esperança que la d’aquest any sigui millor. L’horitzó positiu es va desdibuixant perquè cada vegada hi ha més dubtes que durant l’estiu hi hagi un 70% de la població immunitzada contra la Covid-19. I perquè de moment, hi ha poc moviment en els mercats.

És per això que hi ha part del sector que demana que el passaport sanitari o un certificat de vacunació sigui possible i d’aquesta manera donar confiança als visitants. Municipis com Salou fa temps que defensen aquesta mesura.

hotel 27 gener

Però no tothom ho veu així, també hi ha veus que consideren que aquesta mesura podria fer perdre clients. Un posicionament similar també el defensen des de la Generalitat perquè creuen que la vacuna presenta molts interrogants encara per resoldre. 

Sigui com sigui, sí que hi ha unanimitat en què s’ha d'avançar el màxim possible en  la vacunació i de manera coordinada amb tots els països de la Unió Europea per poder garantir entre tots els estats la mateixa llibertat de moviment.

El sector turístic considera que després de la gent gran, persones vulnerables i el sector sanitari, els pròxims en vacunar haurien de ser els treballadors del sector de l’hostaleria. Creuen que la gent viatjarà en aquells països on la vacuna hagi arribat a més persones.