La pressió assistencial continua creixent

Alguns indicadors de la pandèmia milloren, però encara estem lluny per donar com a controlada la tercera onada. No té fre als centres d'atenció primària ni als hospitals, on els ingressos continuen creixent.

Per bé que el risc de rebrot i la velocitat de propagació de la Covid-19 milloren, no ho fan pas els indicadors de l'àmbit assistencial. L'atenció primària continuarà rebent un alt nombre de persones contagiades i els ingressos als hospitals segueixen augmentant, també els pacients que requereixen d'ingrés a les UCI. A tot Catalunya, són 684 llits de cures intensives aquest dilluns, un 70% de les UCI són per coronavirus.

A un pas d'una nova pròrroga de les restriccions

I és que per molt que es comenci a frenar la propagació del virus, al sistema sanitari aquesta contenció es notarà amb setmanes de retard. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha alertat que ens esperen dues setmanes complicades.

El govern vol doblegar la corba de contagis i, amb la calculadora a la mà, sembla més que probable una nova pròrroga de les actuals restriccions que estan vigents fins al 7 de febrer, per llavors encara no es preveu una distensió de la pressió hospitalària. I és que, per ara, als hospitals no hi ha símptomes de millora. 

Canvia't al 39 a la TDT