La URV aposta per combinar exàmens presencials i virtuals

A la URV aposten per un model d’avaluació dual amb exàmens virtuals i presencials. Des de la universitat defensen que la combinació de formats permet un menor moviment d’estudiants dins els campus. La combinació d’exàmens presencials i virtuals a la URV té una proporció diversa depenent de cada ensenyament, però amb predomini de la virtualitat.

Així, en centres com l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura s'ha optat per fer la totalitat dels exàmens de forma virtual. En altres com la de Turisme i Geografia, Química, Enologia o Ciències Jurídiques, la major part de les proves també s’han fet en línia. En canvi, a la Facultat d’Economia i Empresa, les proves presencials han estat lleugerament superiors, i a Ciències de l’Educació i Psicologia s’ha optat per fer exàmens en línia i presencials a parts iguals

En aquest sentit, en tots els exàmens presencials es respecta el límit d’ocupació de l’aula del 30%, la ventilació de l’espai i la distància de seguretat entre estudiants als seus seients, així com l'obligatorietat de portar mascareta, de desinfecció de les mans i de restar en silenci per minimitzar la difusió d’aerosols.

Tot i que el PROCICAT va ratificar que els estudiants universitaris poden fer totes les proves presencials, des del rectorat de la URV, s'ha recomanat que, quan sigui possible, els exàmens es fessin de forma virtual i si no, s'extremessin les mesures de seguretat.

Mentrestant, els estudiants que s’han vist afectats per la COVID-19 i situacions de confinament han pogut posposar la seva avaluació a les dates de la segona convocatòria, però sense perdre el dret a les dues avaluacions.

Canvia't al 39 a la TDT