La Nacional Catalana de l'hoquei tornarà... la setmana vinent!

La Federació Catalana de Patinatge ha anunciat un acord amb la Federació Espanyola per a la represa de la Nacional Catalana, el màxim esglaó de l'especialitat a Catalunya i avantsala dels tornejos d'àmbit estatal. L'entesa reconeix que les competicions catalanes són d'accés directe a les espanyoles i que es poden acollir a les excepcions marcades per la Generalitat que han permès el desenvolupament d'altres lligues.

La Catalana també diu que es jugarà a partir del 31 de gener, mantenint la primera jornada i suspenent els resultats de la segona perquè, a partir d'ara es modifica el calendari amb la inclusió, tan sols, dels partits senars. Enlloc s'especifica la necessitat o no de sotmetre's a proves test i caldran certificats de mobilitat emesos per la Federació Espanyola per permetre els desplaçaments: ara mateix existeix confinament municipal arreu de Catalunya.

La mesura afecta, per exemple, el CH Vila-seca, que no s'exercita des del novembre i que necessita ara un vistiplau especial per tornar als entrenaments. La primera fase constarà de sis jornades i la segona, de quatre.

Per la seva banda, la Federació Catalana de Bàsquet anuncia l'inici de les lligues territorials a partir del 7 de març, data cada cop menys viable per l'expansió de la COVID durant la tercera onada. El "mètode bombolla" aplegaria l'anada i la tornada en dues setmanes per descansar la tercera.

basquet 18 gener

La Federació planteja competicions no vinculants, sense ascensos ni descensos, i un format especial per a la Copa Catalunya, la màxima categoria, per deixar oberta l'opció de pujar a Lliga Femenina 2 i Lliga EBA, d'àmbit espanyol. Una mesura que inclou equips locals com el CB Valls i el TGN Bàsquet i el filial del CBT.

Així, no es descarta dissenyar dues lligues paral·leles, una per als qui vulguin optar a l'ascens, amb tests d'antígens, i una altra per a la resta sense descensos ni tests: partit suspès partit que ja no se celebraria, amb 15 dies d'entrenament previs per recuperar la forma. 

Tot plegat mentre Salut augura que els índexs d'incidència hospitalària per la pandèmia aniran a més els dies vinents.